Контроль якості

Система логістики

Налагоджена система логістики «Сушия» охоплює всі етапи – від закупівлі сировини у виробників до поставок у ресторани. На всіх етапах ми ретельно контролюємо дотримання стандартів якості та регулярно перевіряємо постачальників на дотримання наших строгих стандартів. У нас існує жорсткий графік поставок – обсяг продукції розраховується залежно від потреб кожного ресторану. Централізовані закупівлі (99% позицій продовольчої групи) дають можливість контролювати ціни і забезпечувати однакові стандарти якості по всій мережі.

Прямі поставки з екологічно чистих регіонів

Ключові інгредієнти для наших ресторанів ми імпортуємо безпосередньо від виробників (понад 30% закупівель, або близько 25 позицій) – це також є інструментом контролю якості та гарантії найкращої ціни для наших Гостей.

Ми привозимо продукти для ресторанів з екологічно чистих районів тих країн, які славляться якістю продуктів в потрібній нам категорії. Наприклад, наш лосось родом із Норвегії, вугор, ікра летючої риби, норі, хіяші, імбир і васабі – з Китаю, а тунець – з Індонезії. Спеціальні сорти рису ми привозимо з США, а в японського виробника Yamasa купуємо соєвий соус. У 2012 році ми першими стали імпортувати оригінальний вершковий сир, а також кілька унікальних для українського ринку позицій для наших сезонних меню.

Ми перебуваємо в постійному пошуку найкращих постачальників, розширюємо перелік продуктів власного імпорту, а також підтримуємо добрі стосунки з українськими виробниками.

Вибір постачальників

Для наших поставок ми вибираємо ті країни, які спеціалізуються на потрібній нам продукції. Спеціалізація гарантує якість і традиції. Коли питання з країною вирішено, ми проводимо ретельний відбір виробників, віддаючи перевагу великим компаніям із сертифікованим виробництвом і налагодженою системою збуту. На етапі відбору ми обов'язково відвідуємо заводи наших постачальників, проводимо оцінку виробництва, тестуємо якість і смак продуктів. Ціна, звичайно, важлива, але в першу чергу ми звертаємо увагу на якість. Фінальне рішення ухвалюють наші головний технолог і шеф-кухар, а якщо мова йде про принципово новий для ринку продукт, то в дегустаціях бере участь топ-менеджмент «Сушия».

Також ми регулярно відвідуємо найбільші міжнародні галузеві виставки, знайомимося і спілкуємося з провідними гравцями різних ринків.

Зберігання продуктів для суші

У наших ресторанах ми використовуємо свіжозаморожені морепродукти – метод шокового заморожування при -30°C дозволяє зберегти всі корисні властивості і смак продукту. Це стандартний метод зберігання, який використовується у всьому світі і, зокрема, на батьківщині суші – в Японії. Заморожена в такий спосіб риба і морепродукти розморожуються лише один раз – безпосередньо перед подачею на стіл. Власне це такий самий свіжий продукт, як і той, що не піддавався заморожуванню. Ба більше, шокове заморожування є методом знезараження риби – після цієї процедури вона стає безпечною для вживання в сирому вигляді.

Варто також зазначити, що в Європі, наприклад, категорично заборонено вживати сиру рибу, яка не зазнала процедури шокового заморожування. В Україні таких вимог на законодавчому рівні немає. Ми дотримуємо найжорсткіших міжнародних стандартів виключно за власною ініціативою і дуже пишаємося тим, що можемо забезпечувати абсолютну якість і безпеку всіх наших продуктів – не тільки риби та інших дарів моря.

Параметри безпеки, свіжості й якості піддаються постійному внутрішньому контролю в ресторанах, а також перевіряються під час регулярних аудитів.

Стандарти якості і контроль харчової безпеки

Всі без винятку продукти, які ми використовуємо в наших ресторанах, проходять кілька рівнів перевірки на відповідність міжнародним та українським стандартам (IFS – International Food Standard, FSA ISO 9001 – Food Standards Agency та ін.): на етапі виробництва, під час транспортування, на етапі ввезення в Україну, а також власні перевірки «Сушия». Виняткову свіжість і якість, наприклад, нашого лосося підтверджено лабораторними дослідженнями ДП «Укрметртестстандарт» – найпотужнішого в Україні органу з оцінки відповідності, кваліфікацію якого визнають в ЄС та в світі.

Крім цього, «Сушия» є піонером українського ринку з впровадження програм харчової безпеки. В грудні 2015 року в партнерстві з Міжнародною фінансовою корпорацією (IFC), членом Групи Світового банку і найбільшим глобальним інститутом розвитку, ми запустили комплексну програму підготовки з харчової безпеки, яка передує для нас міжнародній сертифікації FSSC 22000. У рамках цього проекту експерти міжнародного рівня перевіряють безпеку всіх ресторанів «Сушия» і вносять рекомендації щодо удосконалення системи контролю харчової безпеки. Команда «Сушия» – від керівників вищої ланки до технічного і допоміжного персоналу – проходить навчання і буде впроваджувати рекомендації експертів на всіх етапах нашої роботи – від поставок до моменту подачі гостям ресторанів готових страв.

Власний контроль якості «Сушия»

Продукти в «Сушия», де б вони не зберігалися – на центральному складі або на складах ресторанів – перебувають під постійним контролем головного технолога і консультантів із технологій та якості. У ресторанах «Сушия» су-шефи ретельно стежать за дотриманням усіх процедур під час приготування страв, а менеджери та директори ресторанів двічі на день перевіряють не тільки якість продукції, її термін придатності та правильність зберігання, але і зовнішній вигляд, відповідність рецептурі та оформлення готових страв.

Схожі статті

Последняя информация о компании, удобная для скачивания.

{#Создатель колективного заказа удалил вас с корзины#}
Ви не можете оформити замовлення поки всі ваші друзі не збережуть кошика
Вы уже сохранили свою корзину и больше не можете добавлять товары

kyivstar +380 (97) 722 5555 vodafone +380 (66) 525 5555

Почта сушия callcenter@sushiya.ua

Контакти →

Замовити суші*

+380 (44) 225 5555

Ua

Ru En