5 Червня 2014

Офіційна позиція ТОВ «Сушия» щодо неправомірних дій керівництва ТЦ «Ультрамарин» по відношенню до майна мережі

З травня 2014 року мережа ресторанів японської кухні «Сушия» відповідно до умов договору, підписаного між ТОВ «Сушия» та керівництвом столичного ТЦ «Ультрамарин», намагається звільнити займане приміщення і здійснити виїзд з торгово-розважального центру «Ультрамарин», який знаходиться за адресою: Київ, вул. Урицького, 1А. Останні декілька днів представники торгового центру своїми неправомірними діями перешкоджають вивозу майна мережі, використовуючи, при цьому схему «тітушок», загороджуючи вихід, не дозволяючи виходити співробітникам. Спроби зв'язатися з керівництвом «Ультрамарин», щоб врегулювати ситуацію, поки не дали успіху.

З урахуванням того, що вже протягом місяця керівництвом ТРЦ «Ультрамарин» порушуються гарантовані договором права мережі ресторанів «Сушия», а ситуація набула широкого розголосу, ми офіційно роз'яснюємо свою позицію з даного питання.

В умовах низької відвідуваності і прогресуючою збитковості торгової точки «Ультрамарин», а також через підвищення вартості орендної ставки у зв'язку зі зростанням курсу долара і неготовності керівництва «Ультрамарин » йти на компроміс, нами було прийнято рішення про закриття ресторану в цьому торговому центрі. У повній відповідності з умовами підписаного з орендодавцем договору та у встановлений зазначеним документом термін (три місяці до бажаної дати розірвання) ми направили орендодавцеві повідомлення про розірвання договору, пропонуючи письмово погодити умови звільнення приміщення та повернення його орендодавцю. З цього часу адміністрація торгового центру на зв'язок не виходить і відмовляється від коментарів. Мережа самостійно почала процес вивезення майна, для того, щоб звільнити приміщення до встановленої умовами договору дати.

Тим не менш, з кінця травня представники орендодавця почали перешкоджати нашому виїзду неправомірними методами: блокувати наших співробітників і майно в приміщенні ресторану, використовуючи схему «тітушек» і встановлюючи загородження. Так, 5 червня перед виходом ресторану «Сушия» в «Ультрамарині» був поставлений трактор.

Ми офіційно заявляємо, що зі свого боку виконали всі умови підписаного договору і зробили все можливе, щоб попередити орендодавця про бажання розірвати договір і припинити співпрацю з торгово-розважальним центром «Ультрамарин». Для цього, в березні 2014 року нами було направлено керівництву центру відповідний лист-повідомлення, а всі передбачені умовами договору платежі були здійснені в повному обсязі.

У сформованій ситуації ми залишаємо за собою право захищати порушені права всіма способами, передбаченими чинним законодавством, в тому числі звертатися до компетентних державних органів.

Прес-офіс «Сушия»

Схожі статті

В останні дні на ряді ресурсів в мережі Інтернет з'явилися публікації про те, що Господарський суд Києва задовольнив позовні вимоги прокуратури і зобов'язав "Сушия" повернути з незаконної оренди приміщення в центрі столиці.

Майстер-класи в Сушия - це чудова можливість подарувати букет яскравих вражень від процесу самостійного приготування улюблених ролів. На майстер-класі ви ознайомитеся із традиціями японської кухні, дізнаєтеся секрети приготування справжніх японських суші і навчитеся створювати кулінарні шедеври власними руками.

Відтепер замовити японську кухню з ресторанів «Сушия» можна у Зазим'є, Погреби, Ірпінь, Білогородку, Княжичи, Вишневе, Бровари, Вишгород, Чабани, Новобіличі, Коцюбинське та Щасливе.