Ресторан у хмарах

3 Липня 2013

Мережа ресторанів «Сушия» впроваджує хмарний сервіс Office 365 та отримує ефективне бізнес-рішення для більш продуктивної роботи співробітників

Мережа ресторанів японської кухні «Сушия» обрала хмарний сервіс Microsoft Office 365 для скорочення витрат та підвищення продуктивності роботи співробітників. Протягом останніх років бізнес компанії швидко зростав, і вона розпочала пошук прогресивного рішення, яке б забезпечило зручну та швидку роботу для працівників. «Сушия» зупинилася на хмарному поштовому сервісі Microsoft Exchange Online, що входить до Microsoft Office 365. Використання хмарного офісу дозволило компанії зменшити витрати часу на підтримку роботи поштової системи в 3 рази.

Мережа «Сушия» присутня на ринку з 2006 року і з цього часу невпинно нарощує кількість ресторанів в Україні. На сьогоднішній день мережа нараховує 37 ресторанів в 13 регіонах України і щомісячно обслуговує понад 350 000 гостей. У 2012 році мережа відкрила 10 нових ресторанів в Україні.

«Ми розглядали декілька варіантів для оптимізації наших процесів. Перший - інвестувати в нове обладнання та програмне забезпечення, щоб підтримувати поштовий сервіс на необхідному рівні продуктивності з урахуванням зростаючої кількості користувачів, а також питань, що стосуються доступності та безпеки. Другий варіант - хмарні рішення. Останній виявився більш ефективним з точки зору якості сервісу. Ми розглядали конкуруючі рішення від Google та Microsoft, і у тендері обрали рішення Office 365», - говорить Роман Романчук, генеральний директор «Сушия».

Основними критеріями, які вплинули на вибір на користь Microsoft стали звичний інтерфейс програм, можливість для співробітників спільно працювати над завданнями, простота керування поштовими обліковими записами. Окрім того, компанія могла обрати зручний тарифний план із функціоналом, який можна розширювати у майбутньому (встановлювати додаткові офісні програми, розгортати внутрішній портал, користуватися сервісом для конференц-зв’язку). Не менш важливою є і сервісна підтримка з боку Microsoft та наявність в Україні сертифікованих фахівців.

Починаючи із минулого року, «Сушия» придбала близько 140 ліцензій, обраний тарифний план Office 365 дозволяє працювати з поштою у хмарах. Рішення дозволило компанії зменшити витрати часу на підтримку роботи системи в 3 рази і більш чітко планувати витрати в залежності від кількості користувачів. Зрозумілий для співробітників інтерфейс дозволив зекономити ресурси на додаткове навчання, а зручна та швидка робота з поштою з мобільного телефону дала змогу оперативно вирішувати робочі питання з будь-якого місця.

«Існує низка функцій, які ми ще не використовуємо, але розглядаємо вже зараз. Наприклад, сервіси для спільної роботи, такі як інтернет-портал, який може використовуватися для внутрішньої комунікації. Це, безумовно, зручно з точки зору керування витратами - ми платимо лише за те, що використовуємо, і щойно нам знадобляться додаткові ресурси, ми декількома кліками міняємо тарифний план, і не потрібно купувати нове залізо чи серверне обладнання», - говорить Антон Ходисько, ІТ-директор «Сушия».

«Office 365 – ефективне рішення для підприємств будь-якого розміру і будь-якого рівня розвитку. Ми бачимо, що малий та середній бізнес в Україні найактивніше у Європі користується хмарними сервісами, розуміючи ті конкурентні переваги, які це дає. Співробітники компанії можуть працювати ефективніше, а компанія - швидше реагувати на зміни бізнес-середовища», - коментує Дмитро Шимків, генеральний директор «Майкрософт Україна».

Хмарні сервіси уже набули значної популярності в Україні. Опитування, проведене аналітичною компанією Ipsos на замовлення Microsoft, показало, що малий та середній бізнес України найактивніше в Європі використовує хмарні сервіси для забезпечення гнучкості, економічної ефективності та безпеки свого бізнесу. 85% українських респондентів відповіли, що користуються хоча б одним із таких хмарних сервісів як електронна пошта, сервіси для зберігання даних та обміну документами, служби миттєвих повідомлень та офісні продукти для підвищення ефективності, наприклад, Office 365. В середньому в Центральній та Східній Європі доля користувачів хмарних сервісів в малому та середньому бізнесі сягає 65%, а у світі - 53%.

Про корпорацію Microsoft

Заснована у 1975 році корпорація Microsoft є визнаним світовим лідером у галузі розробки програмного забезпечення, а також у наданні послуг та рішень, які допомагають людям та компаніям повністю реалізувати свій потенціал.

З 2003 року в Україні діє компанія «Майкрософт Україна», до завдань якої входить розвиток ринку програмного забезпечення та просування продуктів Microsoft, підтримка партнерів та замовників, а також локалізація новітніх технологій корпорації та реалізація соціальних проектів на території України.

Додаткову інформацію про компанію та продукти Майкрософт можна знайти на веб-серверах Microsoft: www.microsoft.ua

Microsoft® є товарним знаком Microsoft Corporation, що охороняється в США і/або інших країнах. Інші назви продуктів і компаній, що згадуються в даному документі, можуть бути товарними знаками відповідних власників.