«Сушия» серед переможців конкурсу «HR-бренд 2013»

3 Грудня 2013

«Сушия» посіла 2-е місце в категорії «Столиця» з проектом «Майстерня лідерів», який спрямований на розвиток менеджерів всередині компанії.

«Сушия» є найбільш швидкозростаючою мережею ресторанів японської кухні в Україні. Станом на грудень 2013 року мережа налічує 40 ресторанів у 13 регіонах України, щорічно «Сушия» відкриває 7-10 ресторанів по всій Україні, для функціонування яких необхідне залучення 20-30 чоловік з категорії менеджменту. Всього в мережі працюють 1800 чоловік. Високий рівень корпоративної культури та підтримка атмосфери гостинності є одним з конкурентних переваг мережі в Україні, і саме ці завдання забезпечують менеджери ресторанів «Сушия».

В Україні не існує навчальних закладів, які готують менеджерський склад для сектора ХоРеКа. Політика компанії в області HR орієнтована на розвиток і підготовку персоналу на посаду менеджерів всередині компанії. З метою реалізації цього завдання ми розробили програму «Майстерня лідерів». Кращі та найбільш ініціативні працівники ресторанів проходять багаторівневий відбір за особистими і професійними критеріями і вже на цьому етапі хлопці та дівчата підтверджують наявність лідерських якостей. Наша програма унікальна - ми самі розробляли всі навчальні матеріали, використовуючи кращі практики управління ресторанами, які отримали за 6 років існування компанії і кращі західні навчальні практики. Програма складається з теоретичної та практичної частини, індивідуальних і групових занять, які ведуть наставники - старші керівники ресторанів і компетентні фахівці. 

Протягом року ми випускаємо 2-3 групи менеджерів, і з кожним набором програма удосконалюється відповідно з інноваційними змінами, що відбуваються в компанії і професійно новим рівнем внутрішніх кандидатів, так як система розвитку в компанії охоплює всі категорії посад персоналу.

«Майстерня лідерів», як цілісна система, дозволяє готувати менеджерів точно в строк, відповідно до плану відкриттів і прогнозом зміни кадрів. Вже на початковому етапі роботи молоді менеджери здатні управляти ресторанами з дотриманням високого рівня культури обслуговування, якості продукту, чистоти і гостинності.

За 2013 рік «Майстерня лідерів» випустила 35 менеджерів, що становить 61% менеджерів Києва, а в цілому за період двох років програма забезпечила ресторани Києва 94% управлінців, 16 з яких вже стали директорами.

Однак результати роботи програми «Майстерня лідерів» мають не тільки практичне застосування, цінність програми ми бачимо і в соціально-психологічній підтримці та орієнтації молоді. Інтерес і довіра до програми з боку персоналу зростає, з кожним етапом у нас все більше охочих брати участь у конкурсі. Кандидати на посаду, для багатьох з яких «Сушия» є першим місцем роботи, відзначають істотний особистісний ріст, якісно нове усвідомлення своєї значущості, відчувають підтримку компетентних наставників.

«На мій подив, найскладнішим було напрацювати навик віддачі ролів. Руки повинні були звикнути і почати відчувати ножа, щоб можна було розрізати рол одним рухом! Але я справилася! Дуже важливо розуміти роботу зсередини, щоб керувати нею, інакше персонал може сприйняти менеджера, як некомпетентне обличчя», - ділиться учасниця програми Моїсеєва Христина.

«Процес набору та підготовки менеджменту «Сушия» проходить на найвищому рівні, і ми можемо сміливо стверджувати, що в результаті програми ми отримуємо рідкісних і цінних для України фахівців - професіоналів в області ресторанного менеджменту», - каже Карина Ковальова, менеджер з розвитку персоналу «Сушия».

Участь у премії HR Бренд для нас дуже важлива, оскільки це репутація компанії, визнання в бізнес товаристві. Перемога з таким проектом, як «Майстерня лідерів», - це підтвердження того, що «Сушия» є лідером в галузі управління персоналом, роботодавцем, який цінує свій персонал і використовує кращі практики для його розвитку.

Схожі статті

Спеціалісти мережі ресторанів японської кухні «Сушия» провели майстер-клас для студентів факультету готельно-ресторанного та туристичного бізнесу Національного університету харчових технологій.

Щоб продемонструвати можливості кар’єрного зростання, студентам розповіли про проект «Майстерня лідерів», спрямованого на розвиток менеджерів всередині компанії.

Ми надаємо можливість динамічного кар'єрного росту: 80% директорів і менеджерів ресторанів «Сушия» прийшли в компанію працювати офіціантами.

Ми навчаємо новим професіям за допомогою унікальних програм навчання - Школи суші-майстрів і Школи офіціантів, розроблених фахівцями компанії «Сушия».

Умови та оплата праці персоналу

{#Создатель колективного заказа удалил вас с корзины#}
Ви не можете оформити замовлення поки всі ваші друзі не збережуть кошика
Вы уже сохранили свою корзину и больше не можете добавлять товары

kyivstar +380 (97) 722 5555 vodafone +380 (66) 525 5555

Почта сушия callcenter@sushiya.ua

Контакти →

Замовити суші*

+380 (44) 225 5555

Ua

Ru En